welcOme


Sunday, June 12, 2011

~al-kisah kenduri kami~ part I


assalamualaikum...

malam ni terasa rajin nak mejengah blOg ni yang memang dah berdebu,berhabuk,berkOtOr dan segala-galanya la...yg jadi "terajin" nk update blOg ni sbb dah bOsan tOi tgk berita ni..alih2 yg sama ja..aish...xda benda len ka nak cita..cita la yg elOk2 n cita yg x basi..ini idOk..buat teman menyampah jer..ce cite ce cite yg best2 sikit....baru la teman ade hati nk menengOk..

Ok..back tO nOrmal mOOd..hari ni just nak shOw u all kegiatan kami ni...apa yang bOleh di"explain"kan mengenai aktiviti kami ni..? ni adalah antara hasil kerjasama yang ditolak dikali dihitung antara kami..berkat kerjasama..tlOng-mnOlOng,bertOlak-ansur..maka semua jadi mudah...Alhamdulillah..

tersebutlah kisah........
pada suatu hari seekOr kambing telah dikOrbankan untuk mengenyangkan perut-perut manusia2 yang ada di muka bumi yang telah menghadiri majlis kenduri dOa selamat yang dianjurkan Oleh Pak Tih Tajuddin,Mak Tih dan anknya Husna sempena menyambut cucu baru dan juga sempena anakandanya alya dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi dan juga xlupa kenduri arwah untuk semua kesayangan kami yang telah pergi terlebih dahulu meninggalkan kami...al-fatihah untuk mereka...mOga ditempatkan dikalangan Org2 yang beriman..insyaAllah..


inilah kambing yang telah mejadi kOrban kepada kami and da geng..trima kasih kambing..sbb sudi dikOrbankan..hehe..


ni herO-herO kami yang sama-sama tOlOng si penyembelih....
apa yang penting kerjasama..yeay..wOnderpets!!

seterusnya..kambing yang telah mati tu digantung ke atas supaya mudah untuk dilapah...cm gambar ni..>>
ini lah gambar kambing yang baik hati ni..yang telah dilapah bersama-sama...Oleh herO-herO kami....

 tapi sebelum dilapah leher kambing tu kena basuh dulu..barulah xberbau bila mask nnti..kata penyembelih tu aka ust pie tu la...

Ok...lepas dah basuh tu baru leh lapah..atau buang kulit kambing tu...ni herO kami yang telah banyak bertungkus lumusla..abg men..yang gambar dibawah ni peyemak alam ja..peace xjadi..hehe..peace nO war!! 


 lapah lagi...lagiii..........
dan lagiii....sekian...setakat tu ja cerita tuk harini...ada umur pnjang nnti kami smbung lagi nah..yang penting kambing tu dah selamat dalam perut dah..hehe..
jumpa lagi..jaga diri..hiasi peribadi..

No comments:

Post a Comment